
Δρ. Γιαζιτζή Κατερίνα
Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, MSc, PhD (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο)
- Phone :
- Email :
Βιογραφικό
Δρ. Γιαζιτζή Κατερίνα
Η Δρ. Γιαζιτζή Κατερίνα είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, απόφοιτη και διδάκτωρ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη «Διατροφή και Δημόσια Υγεία».
Το 2017 ξεκίνησε τη διδακτορική της έρευνα με θέμα την «Ανάπτυξη μεθόδων και προτύπων για τη διατροφική ενημέρωση στην εστίαση». Ως υπότροφος του ΙΚΥ ολοκλήρωσε τις διδακτορικές της σπουδές το καλοκαίρι του 2021 και μέχρι σήμερα συνεχίζει ως εξωτερικός Επιστημονικό Συνεργάτης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σε διάφορα ερευνητικά έργα.
Το ερευνητικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη διατροφική ανάλυση συνταγών μαγειρικής και σύνθετων τροφίμων και στη διατροφική επισήμανση τυποποιημένων τροφίμων και μενού εστιατορίων. Ακόμη έχει αναπτύξει τεχνογνωσία όσον αφορά το σχεδιασμό ισορροπημένων γευμάτων βάση συγκεκριμένων διατροφικών προδιαγραφών. Μάλιστα διαθέτει σχετικό συγγραφικό έργο.
Από το 2012, η Γιαζιτζή Κατερίνα εξασκεί το επάγγελμα του κλινικού διαιτολόγου, παράλληλα με τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές της σπουδές. Επιπλέον το 2019 εξειδικεύτηκε σε μια νέα μεθοδολογία για την προσέγγιση των ατόμων που ζουν με παχυσαρκία, χωρίς την παροχή διαιτολογίου. Η μεθοδολογία αυτή ονομάζεται «Πέρα από τα όρια της Δίαιτας» και θίγει θέματα που αφορούν τα κοινωνικά πρότυπα γύρω τη διατροφή, το συναισθηματικό φαγητό, την αντίληψη που έχει το άτομο για την εικόνα σώματός του κ.α.
Η Δρ. Γιαζιτζή Κατερίνα συνεχίζει μέχρι σήμερα ως εξωτερικός Επιστημονικός Συνεργάτης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σε διάφορα ερευνητικά έργα και διατηρεί το Διαιτολογικό της γραφείο στο Αιγάλεω (Δημαρχείου 8, Αιγάλεω, έναντι Μετρό Αιγάλεω, 2105902014).
Αναλαμβάνει περιστατικά παχυσαρκίας, μεταβολικού συνδρόμου, κλινικής διατροφής όπως άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου Ι και ΙΙ, νεφροπάθειες, ηπατοπάθειες, καρδιαγγειακές παθήσεις, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου κ.α.. Επιπλέον αναλαμβάνει παιδιά, εφήβους και γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ έχει επαγγελματική εμπειρία πάνω στον διαβήτη κύησης. Άτομα στην Τρίτη ηλικία τα οποία εμφανίζουν συμπτώματα δυσθρεψίας και σημαντική μείωση του βάρους, μπορούν να απευθυνθούν στο γραφείο μας, για τη βελτίωση της θρέψης τους.


Giazitzi K., Chrysanthakopoulou, V., & Boskou, G. (2022). A Hypothetical Tavern Menu for the Evaluation of Calorie Selection through Menu Labelling. Foods, 11(11), 1624.
Giazitzi K., Ventat Oglou, B., & Boskou, G. (2022). Do ready-to-eat meals of Greek supermarkets need reformulation?. International Journal of Food Sciences and Nutrition, 73(4), 433-442.
Giazitzi K., & Boskou, G. (2021). Developing a methodology to create nutritionally balanced meals. British Food Journal, 123(6), 2170-2182.
Giazitzi K., & Boskou, G. (2021). Preferences for nutrition information in foodservice outlets among Greek consumers. Journal of Foodservice Business Research, 24(5), 612-627.
Giazitzi K., Karathanos, V. T., & Boskou, G. (2020). Personalized Nutrition Recommendations in Food Services. In Quality Assurance in the Era of Individualized Medicine, 147-170. IGI Global.
Giazitzi K., Palisidis, G., Boskou, G., & Costarelli, V. (2019). Traditional Greek vs conventional hotel breakfast: nutritional comparison. Nutrition & Food Science, 50 (4), 711-723.
Souliotis, A., Giazitzi K., Boskou, G., (2018). A tool to benchmark the food safety management systems in Greece. Benchmarking: An International Journal, Vol. 25 Νο. 8, pp. 3206-3224.
Souliotis, A., Giazitzi K., Boskou, G. (2018). Food safety benchmarking between retail outlets in Greece. Benchmarking: An International Journal, Vol. 25 No. 7, pp. 2404-2413.
Souliotis A., Giazitzi K., Boskou G. (2017), Benchmarking between vegetable suppliers in Greece. Benchmarking: An International Journal, Vol. 24 No. 6, pp. 1649-1662.
Dimitriou M., Giazitzi K., Stavridi E. Palisidis G., Karathanos V., Boskou G. (2017). Evaluation of an Electronic Application for Nutritional Information in Food Service Outlets: A Pilot mHealth Application. International Journal of Reliable and Quality E-Healthcare (IJRQEH) Vol. 6 No. 1, pp.46-58.
Giazitzi K., Dimitriou, M., Stavridi, E., Palisidis, G., Karathanos, V. T., & Boskou, G. (2016). Evaluation of nutritional application software for restaurants. Clinical Nutrition ESPEN, Vol. 13, pp. e61.
Palisidis, G., Giazitzi K., Karathanos, V., & Boskou, G. (2016). Nutritional application software for restaurants: the tool of customer satisfaction and behaviour. International Journal of Electronic Customer Relationship Management, Vol. 10 No. 2-4, pp. 98-215.
Βασσάλου Σ., Γιαζιτζή Κ., Μπόσκου Γ. (2019). Εκτίμηση του τροφικού υπολείμματος πιάτου και της ικανοποίησης για τις υπηρεσίες σίτισης νοσηλευόμενων ασθενών. Αναρτημένη Ανακοίνωση – Προφορικά: 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας – 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Διατροφής, Αθήνα, Δεκέμβριος 2019.
Γιαζιτζή Κ., Παλησίδης Γ., Μπόσκου Γ., Κωσταρέλλη Β., (2017). Διατροφική ανάλυση τουριστικών πρωινών γευμάτων: ελληνικό παραδοσιακό vs. συμβατικό πρωινό. 14ο Πανελλήνιο συνέδριο διαιτολογίαςς-διατροφής 24/11-26/11/2017. Προφορική ανακοίνωση.
Souliotis A., Giazitzi A., Boskou G. (2017). Benchmarking between vegetable suppliers in Greece. Proceedings of the 6th International Congress on Food Technology, org. by the Hellenic Association of Food Technologists, Athens, March, 2017 (P128)
Γιαζιτζή Κ., Γκίκα Ε., Μπόσκου Γ. (2017). Διατροφή προστιθέμενης αξίας στα συστατικά της μεσογειακής κουζίνας. 2η Διημερίδα Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος, Σύγχρονα θέματα διατροφής- Ορθή διαιτητική πρακτική, Αθήνα, 27-28/5/2017
Παλησίδης Γ., Αβδημιώτης Σ., Γιαζιτζή Κ., Μπόσκου Γ. (2016). Μαγειρεύοντας με έμπνευση τα πέντε στοιχεία του Αριστοτέλη. Μια προσπάθεια αναβίωσης της ελληνιστικής κουζίνας στη Χαλκιδική. 1o Διεθνές Συνέδριο Γαστρονομικού Τουρισμού, Όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Νοέμβριος 2016
Γιαζιτζή Κ., Δημητρίου Μ., Σταυρίδη Ε., Παλησίδης Γ., Μπόσκου Γ. (2015). Αξιολόγηση ηλεκτρονικής εφαρμογής για τη διατροφική ενημέρωση σε χώρους μαζικής εστίασης. Αναρτημένη Ανακοίνωση – Προφορικά: 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας – 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Διατροφής, Νοέμβριος 2015.
Γιαζιτζή Κ., Παναγοπούλου Ε., Χίου Α., Μπόσκου Γ. (2015). Βελτιστοποίηση των διεργασιών παραγωγής αποξηραμένων δαμάσκηνων. Αναρτημένη ανακοίνωση, ΗΜΕΡΕΣ ΧΗΜΕΙΑΣ, Νοέμβριος 2015