Συνεδρίες

Διαδικασία Συνεδριών στο Χώρο Μας

Πρώτη Συνεδρία

Η δομή της πρώτης συνεδρίας χωρίζεται σε 4 μέρη και έχει διάρκεια 45-60 λεπτά περίπου:

Λήψη σύντομου ιατρικού ιστορικού

Είναι καλό κατά την προσέλευσή σας στο διαιτολογικό γραφείο να προσκομίσετε πρόσφατες εξετάσεις αίματος καθώς και διάγνωση από γιατρό στην περίπτωση που έχετε κάποια χρόνια διατροφοεξαρτώμενη πάθηση. Επιπλέον, είναι καλό να γνωρίζετε πιθανή φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνετε ή συμπληρώματα διατροφής.

Λήξη διατροφικού ιστορικού

Συζητάμε τις διατροφικές σας συνήθειες, τις διατροφικές σας προτιμήσεις, πιθανές δυσανεξίες/αλλεργίες ενώ λαμβάνεται και ανάκληση 24ώρου. Επίσης, συζητάμε το ιστορικό του βάρους σαςκαθώς και πιθανές προηγούμενες προσπάθειες για μείωση ή αύξηση σωματικού βάρους. Ακόμη συζητάμε δυσλειτουργικές σκέψεις και συμπεριφορές γύρω από το φαγητό.

Λιπομέτρηση & μέτρηση σωματικού βάρους

Πραγματοποιούμε λιπομέτρηση με τη μέθοδο της βιοηλεκτρικής εμπέδησης, η οποία απαιτεί να μην έχετε φάει και πιει κάτι και να μην έχετε γυμναστεί τις τελευταίες 2 ώρες πριν την επίσκεψή σας στο διαιτολογικό γραφείο. Τα αποτελέσματα της λιπομέτρησης (ποσοστό λίπους και μυϊκής μάζας, ενυδάτωση, μεταβολισμός κ.α.) επεξηγούνται και στο τέλος της συνεδρίας λαμβάνεται την εκτύπωση της λιπομέτρησης.

Σχεδιασμός διατροφικού πλάνου

Με βάση το διατροφικό ιστορικό σας, διαμορφώνουμε ΜΑΖΙ ένα εξατομικευμένο διατροφικό πλάνο το οποίο θα ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες σας και στις καθημερινές σας συνήθειες, μέσα στο πλαίσιο της ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής. Στην περίπτωση που θέλουμε απώλεια σωματικού βάρους, το διατροφικό πλάνο διαμορφώνεται κατάλληλα ώστε να δημιουργείται αρνητικό ισοζύγιο ενέργειας και κατ’ επέκταση απώλεια βάρους μέσα στη βδομάδα.
ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΜΕ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟ

Διαδικασία Συνεδριών στο Χώρο Μας

Follow-up Συνεδρίες

Οι επόμενες συνεδρίες έχουν μικρότερη διάρκεια, 20-30 λεπτά περίπου, και δομούνται ως εξής:

Κατά τη διάρκεια των συνεδριών μας πραγματοποιείται Διατροφική Εκπαίδευση, ώστε να μπορείτε να αντιμετωπίζεται πιθανά προβλήματα και υποτροπές στο μέλλον.

Σκοπός των παραπάνω είναι τελικά μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας μας να έχει επιτευχθεί η πολυπόθητη αλλαγή της διατροφικής σας συμπεριφοράς.

Πραγματοποιούμε λιπομέτρηση, η οποία απαιτεί να μην έχετε φάει και πιει κάτι και να μην έχετε γυμναστεί τις τελευταίες 2 ώρες πριν την επίσκεψή σας στο διαιτολογικό γραφείο.

Τα αποτελέσματα της λιπομέτρησης επεξηγούνται και στο τέλος της συνεδρίας λαμβάνεται την εκτύπωση της λιπομέτρησης.

Η αναδιαμόρφωση του εξατομικευμένου διατροφικού πλάνου γίνεται με βάση το πρόγραμμα της εβδομάδας σας και με γνώμονα τους διατροφικούς στόχους που θέτουμε στις συνεδρίες.

Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε το δικό σας ραντεβού

Διαδικασία Εξ Αποστάσεων Συνεδριών

Online Συνεδρίες

Οι εξ’ αποστάσεως συνεδρίες πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικών μέσων όπως το skype, zoom, viber, messenger κ.α. Η μόνη διαφορά στην εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση είναι ότι η μέτρηση του βάρους σας γίνεται από εσάς σε δικιά σας ζυγαριά.

Η υπόλοιπη διαδικασία (συμβουλευτική για την τροποποίηση της διατροφικής σας συμπεριφοράς, συζήτηση και αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας που αφορούν το φαγητό, διαμόρφωση εξατομικευμένου διατροφικού πλάνου κ.α.) είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που διενεργείται στο διαιτολογικό γραφείο.

ONLINE ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ

Επομένως, αν επιθυμείτε μια εξατομικευμένη προσέγγιση για τη διαχείριση των διατροφικών σας αναγκών αλλά δεν μπορείτε να μας επισκεφθείτε στο χώρο μας, μπορούμε να κλείσουμε μια διαδικτυακή συνάντηση τηρώντας απολύτως όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που απαιτεί και η εποχή.

Τα αποτελέσματα της εξ ‘αποστάσεως συνεργασίας, δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα αποτελέσματα της κατ’ ιδίαν επικοινωνίας. Τη διαφορά κάνει η δικιά σας κινητοποίηση, ετοιμότητα και θέληση!!!!